TÁMOP

Konferenciával zárult a sorozat

2011. június 17., 23:59 | MMK | Gonda Emma

Június 17-én tartották a Mesterségek Házában a Fejér Megyei Művelődési Központ TÁMOP 3.2.3-08/2-2009-0047 Építő közösségek Fejér Megyében programsorozat záró rendezvényét.

A résztvevők Juhász Zsófia igazgató köszöntője után meghallgathatták a programsorozat összegzését.

Gonda Emma projektmenedzser kiemelte, hogy a programsorozatban - 2010 évben és 2011 első félévében - 4 pályázati komponens keretében 126 különböző program, 1682 programórában, 1497 résztvevővel valósult meg.

A projekt célja volt az intézmény alkalmassá tétele az új tanulási formák alkalmazására, ennek keretében az ifjúsági korosztály bevonása a formális oktatást támogató és kiegészítő új tanulási formákba, nem formális, informális tanulási programokba, szolgáltatásokba.

Eredménye pedig ezen tanulási formák elterjesztése, a látogatottság, a formális oktatás hatékonyságának növelése. Következményeként jobb iskolai eredményeket és kisebb lemorzsolódást vártak a programokba bevont gyerekeknél.

A program elsősorban a hátrányos helyzetű, az iskolai lemorzsolódás által leginkább veszélyeztetett tanulók, valamint a képzési és munkaerő-piaci szempontból leghátrányosabb helyzetű csoportokra irányult. Olyan programokat kínált az intézmény az érintetteknek, amelyeket a célcsoport tagjai máshol nem érhettek el.

A záró rendezvény második előadója Máhr Zoltán, a Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatóhelyettese a művelődési központ további uniós pályázati terveiről beszélt a hallgatóknak. Az intézmény fontosnak tartja az uniós pályázati tevékenység folytatását, jelenleg egy pályázatuk forráshiány miatt került várólistára, illetve folyamatban van a TÁMOP 3.2.3 folytatásának előkészítése. Előadásában kiemelte, hogy a Megyei Művelődési Központ pályázataiban eddig is, és a jövőben is jelentős szerepet kapnak az ifjúsági korosztály számára kínált programok, tevékenységek.

Az előadások után kötetlen beszélgetés kezdődött a pályázat tapasztalatairól és a jövőbeni tervekről.
Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk