TÁMOP

A TÁMOP 3.2.3. nyári programjai a Megyei Művelődési Központban

2010. október 11., 14:25 | MMK | Gonda Emma

A Fejér Megyei Művelődési Központ az Építő közösségek Fejér megyében (TÁMOP 3.2.3.) pályázat keretében 2010 júliusában és augusztusában több programot valósított meg.

Nyári táborok - Városlődön

Július 4-től a néptáncosok és népzenészek táborában főleg alsó tagozatos gyerekek, míg július 10-től a népdalénekesek táborában főleg középiskolás gyerekek táboroztak velünk Városlődön.

Mindkét tábor szakmai programjának meg­ha­tá­rozója volt a Bakony néprajza, a bakonyi be­tyár­világ, a tájegységre jellemző zene, nép­dalkincs, tánckincs.

A táborainkban szakmai és szabadidős programokat szerveztünk a gyerekek számára.

Délelőttönként tartottuk a szakmai foglalkozásokat: a táncpróbákat, az egyéni és csoportos zeneórákat, a népdaltanítást.

Délután részben folytatódtak a "próbák", részben szabadidős programokat szerveztünk.

A gyerekek kézműves foglalkozásokon is­mer­ked­hettek a különféle anyagokkal és technikákkal, készíthettek nemezből csörgőlabdát, karkötőt, gyöngyékszereket, rongybabát, bőrből karkötőket, késtokot, kistarsolyt.

Az esti programok során játékos vetélkedővel ismerkedtünk a tájegységre jellemző népi hagyományokkal, a betyárvilág résztvevőivel. A Barátok zenekar által tartott táncházban táncoltuk a Bakony vidékére jellemző táncokat, énekeltük a napközben megismert új dalokat. Varró János tanár úr hangszerbemutatóján meg­is­mer­ked­hettünk a hangszerek különféle csoportjaival, használatuk-megszólaltatásuk módjával.  Lendvai Tibor tanár úr édesapjától érdekes dolgokat tudhattunk meg a pásztorok, juhászok, kondások életéről, mindennapjairól.

Mindkét csoport kirándult a kislődi Sobri Jóska Kalandparkba. A gyalogtúra és a park játékai, a legfőképpen a drótkötélpályák felejthetetlen élményt kínáltak kicsik és nagyok számára egyaránt. Mindenki kipróbálhatta a saját életkorának, erőnlétének és bátorságának leginkább megfelelő játékelemeket.

A helyi művelődési ház színháztermében a táborok zárásaként bemutatót tartottak a gyerekek, melyre meghívtuk a település lakóit, a polgármesteri hivatal dolgozóit, és a táborozó gyerekek szüleit is.

 

Nyári intenzív nyelvi kurzusok

Júliusban és augusztusban intenzív nyelvi kurzusokat is szerveztünk. A 60 órás kurzusok napi 6 órás elfoglaltságot jelentettek két-két héten keresztül a résztvevő gyerekek számára.

4 angolos és egy németes csoportot indítottunk. Az angolos csoportokból 1 kezdő, 2 haladó csoportot szerveztünk középiskolásoknak, illetve 1 gyerekcsoportot általános iskolásoknak.

Középiskolásoknak szerveztük a haladó németes csoport is.

A résztvevő gyerekek közül sokan nyelvvizsgára készülnek 11-12 évfolyamos középiskolások, elmondásuk szerint a nyelvi kurzus segített eddigi tudásuk rendszerezésében, elmélyítésében, a hiányosságok pótlásában. A kezdő csoport résztvevőinek egy része, a 2010/2011-es tanévben kezdi középiskolai tanulmányait, és fontosnak érezték, hogy ily módon előkészítsék, megalapozzák az angol nyelv tanulását.

 

Összességében a TÁMOP 3.2.3. pályázat Építő Közösségek Fejér Megyében programsorozat nyári programjai nagy sikerrel zajlottak.Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk