TÁMOP

Itthon-otthon tábor Balinkán

2011. június 10., 22:38 | MMK | Gonda Emma

Végéhez ért az Itthon otthon vagy! honismereti vetélkedősorozat, amit a 2010/2011-es tanévben a Fejér Megyei Művelődési Központ TÁMOP 3.2.3/08/2 "Építő közösségek Fejér megyében" programsorozata  (2009-2011) részekén hirdetett meg a megye általános iskolásai számára.

4 levelező forduló után kistérségi játszóházi délutánok következtek. A legeredményesebb csoportok, a legaktívabb gyerekek vehettek részt a tábor munkájában.

Két turnusban 30-30 gyerek ismerkedett megyénk nevezetességeivel, hagyományaival.

2011. május 28-június 3. között csóri, gárdonyi, sárosdi, cecei,
2011. június 3-9. között perkátai, dégi, ráceresztúri, móri, baracsi, etyeki felső tagozatos diákok voltak a tábor lakói.

A környék, a Gaja-szurdok felderítése, fehérvárcsurgói, móri, székesfehérvári kirándulások (múzeum-, templom-, kastély- és étteremlátogatások) mellett kézműves foglalkozások, táncház, hangszerbemutató, képzőművészei-vizuális foglakozások, ügyességi versenyek tették ki a tábor szakmai programját.

A tábor egyik legjelentősebb eredményének azt tekinthetjük az elkészült nagy számú alkotás mellett, hogy a különböző településekről, különféle hátterekkel rendelkező gyerekek az első ismerkedő este után, másnap reggeltől valóságos közösségként működtek együtt, alkottak, vetélkedtek, kirándultak az újonnan létrejött közösség élményét megtapasztalva.  Ennek bizonyítékai pl. az utolsó napokon készült fotók, melyeken egy kupacban, egymásba kapaszkodva állnak a gyerekek, vagy a Facebookon létrejött és működő "csetelő" közösség.

A vetélkedő és a tábor szervezői csak remélni tudják, hogy ez a program a következő években is folyatható lesz, hiszen jól látszott, mekkora örömöt jelentett a gyerekeknek saját településük történetének felkutatása, feldolgozása, a másoknak való megmutatása. Emellett jól érezhető és "mérhető" volt a gyerekek közösségi élményekhez való viszonyulása, kötődése. A fiatalok új embereket, nézőpontokat, elvárásokat ismerhettek meg, megélhették a szabályok, a rendszeresség betartásának fontosságát, az alkotó munkaörömét, a közös alkotás élményének csapatépítő jellegét.






Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk