TÁMOP

„Demokratikus intézmények bemutatása”

2011. április 17., 18:12 | MMK |

A Fejér Megyei Művelődési Központ a TÁMOP 3.2.3-08/2-2009-0047. "Építő közösségek Fejér megyében" pályázat D komponensének keretében "Demokratikus intézmények bemutatása" címmel kirándulást szervezett Budapestre.


A jákys diákok csoportja

A programban két székesfehérvári középiskola hátrányos helyzetű diákjai vettek részt.

Március 22-23-án az Ybl Miklós Pénzügyi és Számviteli Szakközépiskola 13. osztályos tanulói, április 6-7-én  peidg a Jáky József Műszaki Szakközépiskola 9-13. osztályos tanulói is­mer­kedtek a fővárossal.

Mindkét csoport a Parlament és a Magyar Nemzeti Bank látogatóközpontjának meg­te­kin­té­sével kezdte a programot, utána este a csillebérci szálláshelyen egy vetélkedőn bizonyíthatták eddigi ismereteiket a csapatok.  A vetélkedő során országunk jelképeit, régióit, intézményeit bemutató kérdésekre kellett válaszolni a diákoknak, egyben bemutathatták internetes ismereteiket is, mindazon weboldalakról, ahonnan információkhoz juthatnak az állampolgárok.

Kiegészítő programként a diákok megtekintették a Néprajzi Múzeum állandó kiállítását és a Hadtörténeti Múzeumban részt vettek egy fegyvertörténeti bemutatón is, amelynek előadója másfél órán át részletes fegyvertörténeti ismeretekkel szolgált a kíváncsi hallgatóságnak.

A hadtörténeti előadás végén az erősebbek kezükbe is vehették a fegyvereket, amit csak igen kevesen bírtak el, hiszen a több száz éves puskák súlya akár a 10 kilót is elérte.

A Jáky Szakközépiskola diákjai építészeti tantárgyakat is tanulnak. Az ő csoportjuk a megismerkedett a Művészetek Palotájával is, előadást hallgattak meg az épület tervezéséről, építéséről, különleges hangtechnikai megoldásairól.

Mindkét csoport új ismeretekkel és élményekkel gazdagodva tért haza a kétnapos kirándulásról.Programok

Aktívan a neten

2014. augusztus 25. (hétfő) 00:00

Művészetek Háza és Mesterségek Háza

Nyitott Akadémia

2014. szeptember 12. (péntek) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Egészségnapok az Oltalom Alapítvány szervezésében

2014. szeptember 20. (szombat) 00:00
- 2014. szeptember 21.

Művészetek Háza, 07-es terem

További programok »

 

 

2014. május

 

2014. július

 

Kreatív panel barokk

 

Kiállítások 2014