ÁLLANDÓ CSOPORTOK

Start kreatív alkotócsoport

A Start kreatív alkotócsoport foglalkozásain a gyerekek játszva fejleszthetik kreativitásukat és megtanulhatják színesebben látni a világot. Festünk, rajzolunk, ragasztunk, barkácsolunk, műveket hozunk létre.

A foglalkozások résztvevői különböző képzőművészeti technikákkal ismerkedhetnek meg, amivel eddig talán még nem is találkoztak.  Az itt létrejövő alkotói munka fejleszti a kézügyességet, segít személyiségük kibontakozásában, illetve megismerkednek a csoportos munka örömeivel. A kreatív feladatok megoldása közben pedig fejlődik gondolkodásuk, problémamegoldó képességük.

A foglalkozásokon adott témákat dolgozunk fel közösen egy-egy képzőművészeti technika segítségével, illetve egyénre szabott feladatokat is kapnak a gyerekek. Minden évben közös animációs filmet is készítünk, amit különböző nemzetközi gyerekfilm-fesztiválokra nevezünk be. Rajzpályázatokon veszünk részt és év végén kiállítást rendezünk a munkákból a Művészetek Házában.

A foglalkozásokat múzeumi órákkal egészítjük ki. A város múzeumait látogatjuk meg, ahol múzeumpedagógia foglalkozásokon vesznek részt a gyerekek. A nyár folyamán táborban folytatjuk a közös munkát. A foglalkozásokról bővebben itt olvashatnak: http://startalkotocsoport.blogspot.hu/

Szeretettel várjuk a 8 és 14 év közötti gyerekeket! A jelentkezés folyamatos, bármikor bekapcsolódhatnak a közös munkába. Művészeti középiskolába, illetve művészeti egyetemre készülőket is szeretettel várunk!


A Start művészeti iskolába készülő tanulóinak tanulmányrajzai

A Start vezetői foglalkoznak a művészeti iskolába készülő diákok rajzi felkészítésével. Itt megtanítják a rajzolás alapjait, a technikát és az eszközök használatát. Megmutatják, hogyan kell lerajzolni egy csendéleteket, portrét vagy akár egy emberi alakot.


A Start eredményei:
2012 Gyerekszem Filmfesztivál fődíj
2012 Gyerekszem Filmfesztivál különdíj
2011 Diákfilmszemle díj
2011 Gyerekszem Filmfesztivál

Foglalkozásvezetők:
Hegedűs Hanna Léna, grafikus művész, képzőművész-tanár
Lakatos Áron, festőművész, képzőművész-tanár

További információ:
Telefon: 06 30 628 7471
E-mail: bobandbobek@gmail.com
Internet: http://startalkotocsoport.blogspot.hu/

Programok

Természetközelben

2015. március 4. (szerda) 18:00
- 2015. április 1.

Művészetek Háza, Nagy Ottó Sándor Galéria

Saját idő

2015. március 5. (csütörtök) 17:00
- 2015. március 28.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák II. Országos Hétvégéje

2015. március 27. (péntek) 17:00
- 2015. március 29.

Mesterségek Háza

További programok »

 

 

Diáknapok

 

Barátság mozi

 

Kreatív panel barokk

 

Kiállítások 2015