TÁMOP

Félidőben a 37 milliós TÁMOP programja

2010. december 03., 13:41 | MMK |

Az "Építő közösségek Fejér megyében" című, 100%-os uniós támogatású pályázat második félidejéről tartott sajtótájékoztatót a Fejér Megyei Művelődési Központ (FMMK).


Gonda Emma, Vargha Tamás és Juhász Zsófia

Az FMMK Művészetek Háza - mint ismeretes - 37 milliós, 100%-os uniós támogatású pályázatot nyert az "Építő közösségek Fejér megyében" 2009-2011 évi programsorozat keretében.

A tájékoztatón Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte az "élethosszig tartó tanulás" fontosságát: korunk - a fejlődés és a munkaerőpiac igényei is - azt kívánják, hogy a fiatalok folyamatosan az elvárásokhoz igazítsák tudásukat, és különösen nagy a szükség arra, hogy a hátrányos helyzetben élőknek is módjuk legyen erre. Az FMMK programjai egyszerre igényt is támasztanak, és lehetőséget is kínálnak az iskolán kívüli képzések keretében.


Vargha Tamás az "élethosszig
tartó tanulás" fontosságát hangsúlyozta

Juhász Zsófia intézményvezető a pályázatok fontosságát hangsúlyozta, melyekkel a fiatalok közművelődés iránti érdeklődését lehet felkelteni, valamint, hogy az FMMK a jövőben is igyekszik minden hasonló pályázati lehetőséget megragadni, hiszen megfelelő számú szakirányú végzettséggel rendelkező kollégával és megfelelő infrastrukturális háttérrel rendelkezik: az országban mindössze négy olyan közművelődési intézmény van, amely képes az Új Magyarország terv kiírásainak teljesítésére. A pályázatok egy része fejlesztésre is fordítható, ez remélhetőleg a házon belüli körülményeken, illetve a minőségbiztosítás rendszerén is lemérhető.


A lezajlott és tervezett programokról
Gonda Emma beszélt

Gonda Emma projektmenedzser ismertette az eddigi programokat, beszámolt az éppen folyó "Itthon otthon vagy" című történelmi vetélkedőről, majd beszélt az elkövetkező olyan eseményekről, mint a digitális és nyelvi kompetenciák fejlesztése, a népi hagyományok bemutatása és átadása, valamint a drámajátékos személyiség- és kommunikációfejlesztés, amely programokat még a 2011. júniusi projektzárásig lebonyolít az intézmény. Mindezeket a tevékenységeket nyári táborok színesítették és színesítik még. A megpályázható tevékenységek közt a felnőttképzésben a FMMK nem volt érdekelt, ám ennek akkreditációja is folyik már, így a jövőben ilyen feladatokra is jelentkezhetnek majd.

Az FMMK jövőjét firtató újságírói kérdésre Vargha Tamás azt válaszolta, hogy bár a gazdaság tehervállaló képessége meghatározza az önkormányzatok távlati lehetőségeit is, természetes, hogy a megye nem akarja elveszíteni, feladni egyetlen intézményét vagy programját sem. Keresni kell tehát a túlélés lehetőségeit addig is, amíg el nem dől, hogy pontosan milyen kötelező feladatok maradnak a megyék kezében, és ezekhez milyen források állnak majd rendelkezésre.

Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk